Breaking News
Home / All categories / Μοντέλα / Fashion World / Συνέντευξη Χρήστος Πετρίδης

Συνέντευξη Χρήστος Πετρίδης

Πότε και από πού ξεκίνησες;

Με τη δημιουργία πρωτοασχολήθηκα στην ηλικία των 18 όταν ξεκίνησα να φωτογραφίζω. Το χόμπυ μου αργότερα έγινε εργασία. Μαθήτευσα και εργάστηκα δίπλα σε μεγάλα ονόματα της Ελληνικής Μόδας και είμαι πολύ υπερήφανος γι αυτό. Σπούδασα οικονομικά και πολλά χρόνια αργότερα ξεκίνησα να ασχολούμαι με τις θεματικές κατασκευές σε καμβά, με τη γλυπτική και τη διοργάνωση εικαστικών εκθέσεων και events. Αλλά κάθε φορά, η κάθε δημιουργία είναι μία νέα πρόκληση και μία νέα αρχή !

Τι σημαίνει για εσένα ο καλλιτεχνικός σου χώρος;

Είναι ένας κόσμος μαγικός αλλά και επικίνδυνος. Μαγικός γιατί σε προκαλεί να δοκιμαστείς σε όλα όσα ονειρεύτηκες και θέλησες. Μας προκαλεί να συνδυάσουμε τις επιθυμίες και την όρεξη για δημιουργία, να βγάλουμε στην επιφάνεια τη φαντασία μας και να προσπαθήσουμε να κάνουμε τη ζωή μας πιο χρωματιστή. Όμως ο καλλιτεχνικός χώρος του καθενός μπορεί να αποτελέσει και την αυτοκαταστροφή του όταν η προβολή γίνεται αυτοσκοπός και καταπνίγει την αρχική του έννοια που δεν είναι άλλη από την εσωτερική μας εξέλιξη και βελτίωση.

Ποιοι είναι οι επαγγελματικοί στόχοι σου;

Ο μεγάλος  μου στόχος είναι να καταφέρω να κάνω τη ζωή των ανθρώπων αλλά και τη δική μου, πιο αισιόδοξη μέσα από τα έργα και τις διοργανώσεις μου. Ο τελικός στόχος όμως είναι αυτομετακινούμενος μιας και συνεχώς νέες προκλήσεις και συνεργασίες βρίσκονται στο δρόμο μου και όπως έχω αποδείξει στο παρελθόν, συνδυάζω όλα όσα κάνω επαγγελματικά, όσο διαφορετικά και αν είναι μεταξύ τους .Κάπου υπάρχει εκείνη η χρυσή τομή που οδηγεί στον έναν, μεγάλο και τελικό στόχο: Τη πραγματοποίηση των ονείρων μου με τους ανθρώπους που με αγαπούν και με εκτιμούν μέσα από μία ισορροπημένη προσωπική ζωή.

Δυσκολίες που έχεις αντιμετωπίσει;

Δυσκολίες υπήρχαν, υπάρχουν και πάντα θα υπάρχουν. Η μεγαλύτερη δυσκολία αρχικά ήταν η απόκτηση της εμπιστοσύνης από πλευράς συνεργατών και κοινού. Ξαφνικά ένα νέο και ικανό πρόσωπο εμφανίστηκε στο καλλιτεχνικό και εικαστικό χώρο. Αυτό αρχικά ενθουσίασε αλλά στη συνέχεια με είδαν πολύ ανταγωνιστικά σε πολλούς τομείς. Εκεί ήταν που οι μάσκες έπεσαν και είδα πραγματικά ποιοι ήταν οι σωστοί συνεργάτες και οι φίλοι. Ευτυχώς βέβαια που ισχύει αυτή η συνθήκη διότι απ όλα μαθαίνουμε.

Τι σε εμπνέει και τι σε απωθεί;

Με εμπνέει  η πρόκληση και η ομορφιά. Με εμπνέει κάθε νέα και φρέσκια ιδέα που είναι στα όρια της ηθικής αλλά ταυτόχρονα μας πάει και ένα βήμα πιο μπροστά. Αντιθέτως με απωθεί το ψέμα, η άγνοια και η αγνωμοσύνη. Δυστυχώς στο χώρο αυτό, όπως και παντού, συναντάμε ανθρώπους αδαείς, απαίδευτους και αχάριστους. Αυτή είναι η πιο επικίνδυνη κατηγορία ανθρωποειδών.

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά προτερήματα και ελαττώματα σου;

Η υπομονή μου είναι ένα χαρακτηριστικό το οποίο θα μπορούσε να καταταχθεί και στα υπέρ και στα κατά ταυτόχρονα. ‘’Υπέρ’’ γιατί με κάνει να προσπαθώ πάντα για το καλύτερο με περισσότερη επιμονή αλλά και να αντέχω στις δύσκολές συνθήκες αλλά και ‘’κατά΄΄ γιατί λειτουργεί συσορρευτικά και όταν εξαντληθεί, εξελίσσεται σε βόμβα αντιδράσεων με αποτελέσματα καταπέλτη.

Που και πως σου αρέσει να διασκεδάζεις;

Πλέον προτιμώ την εποικοδομητική διασκέδαση και ψυχαγωγία. Θα προτιμήσω συνήθως να επισκεφθώ κάποια έκθεση  Τέχνης ή έναν ήσυχο χώρο με απαλή μουσική, να παρακολουθήσω μία αξιόλογη θεατρική παράσταση ή να δω μία καλή ταινία στον κινηματογράφο. Όλα επιλεκτικά και με λίγους και καλούς φίλους, ώστε οι μπαταρίες να είναι συνεχώς φορτισμένες.

Υπάρχει κάτι που θα άλλαζες πάνω σου;

Εξωτερικά όχι. Είμαι απόλυτα συμβιβασμένος με την εμφάνισή μου. Ηλικιακά πλέον έχω αποδεχθεί ότι ο χρόνος θα περάσει από επάνω μου. Βέβαια πιστεύω βαθιά πως μία σωστή και αξιοπρεπής εμφάνιση είναι το πρώτο κλειδί για την επίτευξη των στόχων σε συνδυασμό με άψογη συμπεριφορά. Και αυτό είναι ότι πολυτιμότερο. Εσωτερικά θα ήθελα πολύ να μετριάσω τον ενθουσιασμό μου γιατί σε περιπτώσεις ανθρώπων μπορεί να αποδειχθεί καταστροφικός αλλά και την υπομονή μου γιατί πολλές φορές δίνει το δικαίωμα σε τρίτους να υποτιμήσουν τις αντιδράσεις μου.

Είσαι ανοιχτός σε έρωτα από την πρώτη ματιά;

Ως παθών… φυσικά επικροτώ τον έρωτα από την πρώτη ματιά. Είναι και ο πιο δυνατός. Οι ψαγμένοι έρωτες προκύπτουν από ανάγκη αλλά και είναι εκείνοι που δεν έχουν φλόγα.

Το πιο ακραίο που έχεις δεχτεί ή που έχεις κάνει ;

Δύσκολη ερώτηση . . Ακραία είναι η καθημερινότητα από μόνη της. Ακραίοι είναι οι άνθρωποι και οι συμπεριφορές τους. Το πιο ακραίο πράγμα πού έχω κάνει και δεν το έχω μετανιώσει ούτε για ένα δευτερόλεπτο, είναι να αποχωρήσω από μία πολύ μεγάλη φιλανθρωπική διοργάνωση που είχα αναλάβει να βγάλω εις πέρας, 20 μέρες πριν αυτή πραγματοποιηθεί και για την οποία εργαζόμουν αφιλοκερδώς επί 6 μήνες,  Το έκανα όταν κατάλαβα πια με τι ανθρώπους είχα τελικά να κάνω και παρόλο που ήμουν παθιασμένος με τη διοργάνωση αυτή, αποφάσισα μέσα σε δευτερόλεπτα να αποχωρήσω και να κλείσω ερμητικά τη πόρτα πίσω μου, προκειμένου να προστατέψου το όνομά μου, του συνεργάτες μου και το τελικό μας στόχο και σκοπό. Επίσης ακραία είναι η αγάπη μου για τα ζώα. Με κάθε τρόπο όπου και αν βρεθώ θεωρώ χρέος μου να τα υπερασπιστώ και να τα φροντίσω.  Όπως  θα έκανα και με έναν ανυπεράσπιστο άνθρωπο. Με τη διαφορά ότι το ζώο δεν θα με δαγκώσει ποτέ. Το πιο ακραίο που έχω δεχτεί είναι ψεύτικες συμπεριφορές, ψεύτικη αγάπη και ψεύτικη φιλία, τα τρία χειρότερα που μπορεί να κουβαλάει ένας άνθρωπος.

Πως βλέπεις τα πράγματα στην τηλεόραση που φαίνεται ότι περνάει μια μακρά περίοδο κρίσης;

Ο τηλεοπτικός χώρος σίγουρα περνάει κρίση, όπως όλοι οι κλάδοι, αλλά είμαι αισιόδοξος σχετικά με τη πορεία του. Ίσως να χρειαζόταν να περάσουμε τη κρίση αυτή ώστε να γίνουμε και πιο επιλεκτικοί και πιο προσεκτικοί στις κινήσεις μας. Με σοβαρή δουλειά και σωστό προγραμματισμό τα εμπόδια μπορούν σε μεγάλο ποσοστό να ξεπεραστούν.

Σαν άτομο έχεις απομυθοποιήσει αρκετούς καλλιτέχνες. Σαν επαγγελματίας χτίζεις έναν μύθο;

Δεν είναι στα σχέδιά μου να χτίσω κάποιον μύθο. Αυτό που θέλω είναι να μπορώ να δημιουργώ και να συνυπάρχω με αξιόλογους καλλιτέχνες και δημιουργούς. Μου αρέσει να μαθαίνω και να βελτιώνομαι σαν άνθρωπος και σαν καλλιτέχνης. Η αποδοχή του κόσμου είναι τροφή για τη ψυχή μας και η αγάπη όσων μας ενδιαφέρουν η καλύτερη ανταμοιβή. Ο μύθος του κάθε ένα από εμάς χτίζεται πολύ δύσκολα και γκρεμίζεται  πολύ εύκολά, ανάλογα με τις επιλογές και τη συμπεριφορά μας. Σε αντίθεση με πολλούς άλλους καλλιτέχνες που εντέχνως είναι απόμακροι, εγώ θεωρώ καθήκον μου να είμαι προσιτός και κοντά στον κόσμο μιας και τα έργα μου απευθύνονται στο κοινό και φτιάχνονται γι αυτό. Τα έργα μου είναι προέκταση του εαυτού μου και είμαι υποχρεωμένος να γίνομαι η φωνή τους.

Υπάρχει πλέον star-system στην Ελλάδα ή έχει περάσει προ πολλού;

Φυσικά και υπάρχει star system στην Ελλάδα. Το τοπίο όμως είναι λίγο θολό. Όλοι θέλουν να αποκτήσουν τα 15 λεπτά δημοσιότητας. Αυτό δημιουργεί μία σύγχυση με αποτέλεσμα οι πραγματικοί stars να αναμειγνύονται με τους υπόλοιπους αλλά θεωρώ ότι η πραγματική αξία και λάμψη του καθενός κάνει τη διαφορά.

Σαν καλλιτέχνης με τι υλικά και τεχνική σου αρέσει να δημιουργείς;

Δημιουργώ με οποιοδήποτε υλικό εξάπτει τη φαντασία μου. Ακρυλικά, μέταλλο, ύφασμα, ξύλο, γύψο. Χρησιμοποιώ και χρηστικά  εύπλαστα υλικά όπως παπούτσια, γραβάτες, καπέλα, ενδύματα κλπ . Όλα με το σωστό συνδυασμό και επεξεργασία μπορούν να εξελιχθούν σε έργα Τέχνης και να κάνουν το μυαλό να ταξιδέψει. Εξάλλου στα έργα μου τίποτα δεν είναι αυτό που φαίνεται !

Έχεις κάποιο έργο που ασχολείσαι αυτή τη στιγμή;

Αυτή τη περίοδο ασχολούμαι με τον ‘’Διόνυσο στον 21ο αιώνα’’. Ένα γλυπτό από τη σειρά των Ολύμπιων Θεών, σε ανθρώπινες διαστάσεις, το οποίο θα παρουσιαστεί σε εικαστική έκθεση στο ΜΕΤΡΟPOLITAN EXPO από 29 Ιανουαρίου έως 1 Φεβρουαρίου 2016. Μία έκθεση που πραγματοποιείται για πρώτη φορά σε αυτό το χώρο.

Ποια είναι τα σχέδιά σου για το μέλλον?

Για το μέλλον ετοιμάζω κάτι πολύ όμορφο, μεγαλοπρεπές και ιδιαίτερο. Μία διοργάνωση της MEGART EVETS σε συνεργασία με την ΑRT-EMIS PRODUCTIONS και τον κύριο Σαμοθράκη Αρτέμη αλλά και με άλλους φορείς και αξιόλογους καλλιτέχνες, που ευελπιστούμε να προκαλέσει αίσθηση και να έχει την απήχηση που της αρμόζει. Μία δουλεία που θα περιλαμβάνει πολλές μορφές Τέχνης και καλλιτεχνικής δημιουργίας.

Τι εύχεσαι για σένα αλλά και για το κόσμο να φέρει το 2016;

Το πολυτιμότερο αγαθό μας είναι η υγεία μας. Αυτό εύχομαι για όλο τον κόσμο στο 2016. Υγεία, αγάπη & ειρήνη ώστε να μπορούμε όλοι να πραγματοποιούμε τα όνειρά μας και να χαιρόμαστε όλα όσα μας προσφέρει η ζωή. Όπως έλεγαν και οι Αρχαίοι Έλληνες, εύχομαι σε όλους . . Τύχη Αγαθή !

About Talent publisher

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Name the Artist