Breaking News
Home / All categories / Μοντέλα / Fashion World / Αποκλειστική συνέντευξη με τη Μαρία Ναούμ!

Αποκλειστική συνέντευξη με τη Μαρία Ναούμ!

Αποκλειστική συνέντευξη έδωσε η Μαρία Ναούμ μιλώντας μας για την αγάπη της για την Τέχνη.

Ποια η πρώτη σου επαφή με την Τέχνη ;
Η πρώτη μου επαφή με την Τέχνη άρχισε να παίρνει μορφή μεταξύ 15-16 χρόνων όταν πήρα τα πρώτα ερεθίσματα στο σχέδιο και στο χρώμα ζωγραφίζοντας με λάδια .Στην ίδια ηλικία πήρα και την πρώτη μου φωτογραφική μηχανή .Ήταν από την αρχή αλληλένδετα κομμάτια ,φωτογράφιζα για να ζωγραφίσω και ζωγράφιζα εμπνευσμένη από τις φωτογραφίες .

Στην συνέχεια ήρθες σε επαφή με τον γνωστό γλύπτη Στέλιο Τριαντή , πόσο σε επηρέασε στην μετέπειτα πορεία σου;

Σε αυτά τα πρώτα χρόνια της δημιουργίας μου ήμουν στο πλευρό του αείμνηστου Στέλιο Τριαντή ,γλύπτη και συντηρητή αρχαίων έργων της Ελλάδος ,έναν από τους βαθύτερους γνωστές και μελετητές της με μεγάλο προσωπικό έργο, για 8 περίπου χρόνια . Ήρθα σε επαφή με την γλυπτική αποκομίζοντας γνώσεις που καθόρισαν την αντίληψη μου για την Τέχνη . Η τέχνη είναι μέσα μου , είναι παντού , είναι ο πηλός που παίρνει μορφή ,το χρώμα ζωντανεύει, η εικόνα που μένει .Μέσα από τις πρώτες μου φωτογραφίες αντιλήφθηκα ότι δεν υπάρχουν όρια .Ο ουρανός δεν έχει χρώμα και μορφή είναι ανεξάντλητος. Τheirs no limits…είναι ο κανόνας μου στην Τέχνη !!

Πως προέκυψε η πρώτη σου επαγγελματική φωτογράφηση (συνεργασία);
Οι συγκυρίες βοήθησαν στο να βρεθώ δίπλα σε έναν από τους καλύτερους φωτογράφους γάμου και όχι μόνο…!

Τα τελευταία 2 χρόνια το όνομα σου ακούγεται πολύ , κυρίως για τον τρόπο που φλερτάρεις με τον φακό καθώς και για τον τρόπο που προσεγγίζεις τα πορτραίτα . Σε βλέπουμε σε χώρους μόδας ,θεάματος ,event,συναυλίες ..Πως τα συνδυάζεις όλα αυτά ;
Το μυστικό είναι ένα, όπως είπα και πιο πάνω …. Δεν υπάρχουν όρια στην τέχνη . Κάθε φωτογράφηση για μένα είναι πρόκληση . Σε κάθε εικόνα ψάχνω το συναίσθημα και την ομορφιά της ισορροπίας .Ο τρόπος που αντιλαμβάνομαι την <<εικόνα>> είναι αναγνωρισμένος από πολλούς καλλιτέχνες . Μερικές από τις συνεργασίες μου… Κωνσταντίνος Κασπίρης, Βλάσσης Χολέβας, AXDW fashion week,madebyJK ,leather inctrend, backstage ταινιών μικρού μήκους , παραστάσεις θεατρικές ,χορευτικές …Είναι μεγάλη η γκάμα ηθοποιών και μοντέλων που έχω συνεργαστεί και κάθε μια φωτογράφησης είναι ξεχωριστή .Επίσης δουλειές μου έχουν δημοσιευτεί στον έντυπο και άτυπο τύπο ,site,block ,σελίδες….και πρόσφατα ξεκίνησα συνεργασία με ένα Αυστραλέζικο περιοδικό και app που προωθεί επιλεγμένους φωτογράφους .

Το καλοκαίρι είδαμε την φωτογράφηση σου με την Τζούλη Τσόλκα ,πώς ήταν η συνεργασία σας ;
Η Τζούλη είναι μια γλυκιά κοπέλα με ιδιαίτερα χαρίσματα και ξεχωριστή ομορφιά .Άψογη και υπακοή στις οδηγίες πάντα με χαμόγελο. Ήταν χαρά μου που την γνώρισα. Όσο για το αποτέλεσμα… μιλάει από μόνο του!
Πιο πάνω μας ανέφερες ότι ασχολήθηκες με την ζωγραφική και γλυπτική ,ποια η σχέση σου με αυτού του είδους Τέχνης σήμερα;

Η σχέση μου με την ζωγραφική δεν σταμάτησε ποτέ. Έργα μου έχουν εκτεθεί σε επιλεγμένους χώρους …Δημοτική πινακοθήκη Πειραιά , Πολεμικό μουσείο ,σε γκαλερί σε Κολωνάκι , Βούλα και Μαρούσι καθώς και σε διεθνή έκθεση στην Κύπρο με τη συμμετοχή μεγάλων ονομάτων όπως Σταθόπουλο ,Νταλί …Έχω πραγματοποιήσει προσωπική έκθεση στο αγαπημένο μου Ναύπλιο και συνεχίζω με πιο αργούς ρυθμούς, βέβαια ,λόγω φόρτου εργασίας .Η γλυπτική μου άφησε πολλά αλλά δεν έτυχε να ξανά ασχοληθώ .


Ποια είναι τα σχέδια σου για το μέλλον ;
Μελετάω μια έκθεση φωτογραφίας , την έκδοση ημερολογίου και διάφορες συνεργασίες με μοναδικό στόχο πάντα …Να φτάσω όπου δεν μπορώ !!!!

Τελικά Ζωγράφος ή φωτογράφος;
Sky has no limit …Η τέχνη δεν έχει περιορισμούς … Απλά καλλιτέχνης !!!
Ευχαριστούμε πολύ την Μαρία Ναούμ για την εμπιστοσύνη που μας έδειξε και την εικαστικό Τσέγκα Ελένη που μας αντιπροσώπευσε στην συνέντευξη αυτή.

 

About Talent publisher

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Name the Artist