Breaking News
Home / All categories / Τραγουδιστές / Άντρες Τραγουδιστές / Συνέντευξη με τον πολυτάλαντο Κυπριανό Gregori

Συνέντευξη με τον πολυτάλαντο Κυπριανό Gregori

Τον Κυπριανό Gregori (Γρηγορίου) τον συναντήσαμε πριν από αρκετά χρόνια στο χώρο της μουσικής και μετά από μια αξιόλογη πορεία και τη μεσολάβηση ενός μεγάλου διαστήματος που λειτούργησε ως κενό για τη δραστηριότητά του, τον καλωσορίσαμε τον Ιανουάριο του 2016 με το νέο του digital single με τίτλο «Έλα». 

Κυπριανέ, πως αισθάνεσαι με αυτό το come back; 

Κ.G.: Ήταν σίγουρα μια ευχάριστη έκπληξη και για μένα, γιατί δεν ήταν κάτι προγραμματισμένο και η απόφαση για την επίσημη κυκλοφορία του «Έλα» έγινε αυθόρμητα, μετά από την παρότρυνση της υπευθύνου του AllGreekStars στην Ελλάδα, της Κας Ράνιας Λαβράνου, να αναλάβουν τη διαδικτυακή του προβολή. Αυτό ήταν κάτι που μας δικαίωσε όπως και όλους τους συνεργάτες που ασχολήθηκαν με την προώθηση του συγκεκριμένου εγχειρήματος, καθώς μέσα σε λίγους μήνες μετρά αρκετές χιλιάδες θεάσεις στο YouTubeδεκάδες δημοσιεύσεις και καλές κριτικές από τους ραδιοφωνικούς σταθμούς, κάτι που είναι αξιοσημείωτο για όσους γνωρίζουν το καθεστώς που επικρατεί στα ραδιόφωνα της χώρας.  

Γεννήθηκες στην Αθήνα αλλά η καταγωγή σου είναι ένα πολύπλοκο κράμα πολιτισμών…. 

K.G.: Να σας πω την αλήθεια, γι’ αυτό το θέμα αισθάνομαι την ευλογία της θείας Εκείνης ενέργειας που να μας φέρνει στη ζωή και επιλέγει την καταγωγή μας. Το να γεννιέσαι Έλληνας στην Αθήνα, η καταγωγή σου να προέρχεται από τις «Αλησμόνητες Πατρίδες» του Ελληνισμού της Σμύρνης, της Αιγύπτου, της Κύπρου, από την Μακεδονία, έχοντας Βρετανική υπηκοότητα, είναι κάτι που το έχεις περασμένο στο DNA σου και δεν μπορείς να το παραβλέψεις εύκολα. Είναι όντως ένα πολύπλοκο κράμα πολιτισμών που έχοντας δείξει τον ανάλογο σεβασμό, αφομοιώνοντας θετικά στοιχεία από όλους, με βοήθησε σαν άνθρωπο να κατανοώ καλύτερα την κοινωνία που ζούμε και τις διάφορες συμπεριφορές της και σαν μουσικό να συνδυάζω όργανα και διαφορετικά ηχοχρώματα εξελίσσοντας τις ενορχηστρώσεις μουσικών θεμάτων. 

Η πρώτη σου επαφή με τη μουσική και το βάπτισμα του πυρός στη δισκογραφία…. 

 

K.G.: Έχω την εντύπωση ότι η μουσική σαν έννοια υπήρχε στα κύτταρά μου, έχοντας πάρει κάποια από τα γονίδια του παππού μου ο οποίος ήταν μουσικός. Μεγάλωσα σ ’ένα σπίτι όπου η μουσική είχε πρωταρχικό ρόλο καθώς η μητέρα μου κάνοντας δουλειές είχε πάντα ένα ραδιόφωνο ανοιχτό ή κάποιον από τους αγαπημένους της δίσκους να παίζει στο πικάπ. Έτσι εξηγείται και το γεγονός ότι λίγα χρόνια αργότερα κυκλοφορούσα πάντα μ’ ένα μικρό ραδιοφωνάκι στα χέρια ψάχνοντας συχνότητες για να ακούω τραγούδια. Η πρώτη ζωντανή εμφάνιση ως μουσικός, ήρθε όταν ήμουν ακόμα στο λύκειο, όταν μαζί με τους συμμαθητές μου οργανώσαμε μια βραδιά για να μαζέψουμε χρήματα να πάμε την πενταήμερη εκδρομή μας. Το βάπτισμα του πυρός στη δισκογραφία ήρθε νωρίς, στα αμέσως επόμενα χρόνια με το συγκρότημα που έπαιζα και μέσα από την συνεργασία μου με τον Βλάση Μπονάτσο στον προσωπικό του δίσκο «Παραλήρημα» που άνοιξε το δρόμο για την επαγγελματική μου πλέον μουσική πορεία.  

 

Είσαι και προγραμματιστής Η/Υ, κάτι που ωθεί σε μεγαλύτερους πειραματισμούς στις μουσικές φόρμες που ακολουθείς;  

K.G.: Σίγουρα! Η εξοικείωση με τους Η/Υ και γενικότερα με την τεχνολογία, είναι ένα εφόδιο που στις μέρες μας σε βοηθάει πάρα πολύ στο να πειραματιστείς και να εξερευνήσεις δρόμους και νέες μουσικές φόρμες, που ηχητικά στο παρελθόν ήταν πιο δύσκολο να επιτευχθούν αν δεν πέρναγες ατελείωτες ώρες στο στούντιο, αλλά πιστέψτε με, όλα ξεκινούν με μια κιθάρα στα χέρια έχοντας καλή διάθεση και αγάπη για τη μουσική.       

Επιγραμματικά τα singles και τα albums που φανερώνουν και την εξέλιξη της μουσικής σου πορείας. 

K.G.: Μέσα στην πολυετή μουσική μου πορεία, υπήρξαν αμέτρητες συνεργασίες σε επίσημες κυκλοφορίες καλλιτεχνών, επωνύμων και μη, ως μουσικός, συνθέτης, ενορχηστρωτής, μουσικός παραγωγός, ηχολήπτης που με βοήθησαν να εξελιχθώ και να μάθω πολλά πράγματα γύρω από αυτόν το χώρο, που θα ήταν άκομψο από μέρους μου να ξεκινήσω να τις αναφέρω και να ξεχάσω κάποιες από αυτές.  Έτσι θα επικεντρωθώ στην καθαρά προσωπική μου δισκογραφία στις οποίες γενικά πειραματίστηκα για το τελικό αποτέλεσμα σε όλα τα επίπεδα.   

2006 | Αλησμόνητες Πατρίδες – Promo Single 

2007 | Αλησμόνητες Πατρίδες – CD Album  

2012 Στα ξαφνικά – Digital Single  

Link:  

2013 Μην κάνεις το’ όνειρο παιχνίδι – Digital EP  

Link:  

2016 Έλα – Digital Single  

Link:  

 

 

Η συμμετοχή σε συγκροτήματα είναι η διέξοδος της εφηβείας; Η electro – rock είναι το ξέσπασμα των «οργισμένων νιάτων»; 

K.G.: Δεν μπορώ με βεβαιότητα να απαντήσω αν η συμμετοχή μου σε πολλά συγκροτήματα και το electro  rock σαν μουσικό στυλ ήταν μια διέξοδος της εφηβείας, αλλά σίγουρα ήταν και είναι, μία από τις δικές μου διεξόδους από όλα αυτά τα διαφορετικά μουσικά είδη που γεμίζουν την ψυχή μου και θέλουν να εκφραστούν.  

Το να φτάνει η μουσική σου στο Νο 1 σε Air play charts των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής είναι κάτι που πολλοί που αυτοαποκαλούνται «απόλυτοι stars» θα το ζήλευαν……. 

K.G.: Ήταν κάτι που αν μου το έλεγαν όταν ετοίμαζα την πρώτη ολοκληρωμένη δισκογραφική δουλειά σαν συνθέτης, στιχουργός, ενορχηστρωτής και ερμηνευτής, δεν θα μπορούσα καν να το φανταστώ γιατί δεν ήταν αυτός ο σκοπός της. Τώρα όσον αφορά τους «Απόλυτους Stars», μπορείτε να ρωτήσετε τους ίδιους αν θα το ζήλευαν γιατί στην δική μου μουσική διαδρομή η λέξη «Star» δεν υπάρχει!!! και έτσι δεν μπορώ να τους κατανοήσω. Είμαι ένας απλός μουσικός που αγαπά αυτό που κάνει και δημιουργεί με τις όποιες δυνατότητές του χωρίς να είναι αυτοσκοπός η δημοσιότητα με κάθε κόστος. 

Τέσσερα Ευρωπαϊκά βραβεία. Το 2007 και το 2008;  

K.G.: Ήταν ιδιαίτερη τιμή για μένα να εκπροσωπήσω την Ελλάδα και την Κύπρο σε τρία Ευρωπαϊκά φεστιβάλ, μέσα σε δύο χρόνια, κατακτώντας 4 βραβεία για τις μουσικές μου δυνατότητες ως ερμηνευτής, ενορχηστρωτής και για την σκηνική μου παρουσία. Μια από τις σημαντικότερες περιόδους τις μακρόχρονης μουσικής μου πορείας, που επηρέασαν την μέχρι και σήμερα μουσικά ενεργή καθημερινότητά μου και χάραξε ανεξίτηλα την ψυχή μου.  

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο παρεχόμενο link  

Πολλές εμφανίσεις, σε κάθε είδους χώρους, σε πολλά μέρη της Ελλάδας και σημαντικές συνεργασίες. Αυτή που δεν θα ξεχάσεις; 

K.G.: Δεν υπάρχει κάποια συνεργασία, κάποιος μουσικός χώρος, κάποιο ταξίδι που έκανα που να ξεχωρίζω, γιατί όλες οι συνεργασίες, οι ζωντανές εμφανίσεις, τα πολλά μέρη της Ελλάδας και του εξωτερικού που ταξίδεψα για να παίξω την μουσική μου, είχαν κάτι να με μάθουν στο πως θα γίνομαι κάθε μέρα όλο και καλύτερος πάνω στη μουσική και έχτισαν τον χαρακτήρα και τον μουσικό που είμαι σήμερα και έτσι για μένα είναι εξίσου όλες σημαντικές.  

 

 

Και μετά σιωπή… Ένα διάστημα αποχής, αναγκαστικής, όπως θα λέγαμε. Θέλεις να μας μιλήσεις γι’ αυτό; 

K.G.: Όταν τα προβλήματα υγείας σου χτυπήσουν την πόρτα και δεν μπορείς πλέον να ανταπεξέλθεις στις απαιτήσεις της καθημερινότητάς σου, πόσο μάλλον τις επαγγελματικές, την ανοίγεις θες δε θες, χωρίς δεύτερη σκέψη. Η υγεία μας είναι πάνω απ’ όλα γιατί χωρίς αυτήν όσο κοινότυπο και να ακούγεται, δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Έτσι κι εγώ πήρα τον απαιτούμενο χρόνο μακριά από τις μουσικές μου δραστηριότητες δίνοντας βάση στο να επανέλθει η υγεία μου, για να μπορέσω να συνεχίσω το ταξίδι μου. 

Έχεις επιστρέψει εδώ και καιρό με εμφανίσεις αλλά και δισκογραφικά ως δημιουργός, ερμηνευτής και παραγωγός. Σχέδια για το μέλλον;  

K.G.: Το πρώτο και σημαντικότερο σχέδιο, ευχή θα έλεγα καλύτερα, είναι να ξυπνάω κάθε μέρα υγιείς και όλα τ’ άλλα, προσπαθώντας θα γίνουν. Όσον αφορά τα μουσικά τώρα, μόλις πριν από λίγους μήνες κυκλοφόρησε το νέο μου Digital Single «Έλα» και είμαστε ακόμα στα πλαίσια της προώθησης του, οπότε δεν έχουμε κάποιο άμεσο σχεδιασμό για επόμενη κυκλοφορία, οι ζωντανές εμφανίσεις συνεχίζονται σε διάφορα Bar – Club της Αθήνας μέχρι τον Ιούνιο που θα υποδεχτούμε το καλοκαίρι παίζοντας κάθε Σάββατο στον ειδικά διαμορφωμένο εξωτερικό χώρο για ζωντανές εμφανίσεις του Whispers Café – BarΓενικά πάντως δεν κάνω μακροχρόνιους σχεδιασμούς και πλάνα γιατί τις περισσότερες φορές υπάρχουν αστάθμητοι παράγοντες που δεν μπορείς να τους υπολογίσεις, οπότε προτιμώ να ζώ την κάθε μέρα και να κάνω ότι καλύτερο μπορώ.  

Για πιο άμεση ενημέρωση μπορείτε να επισκεφτείτε τα παρακάτω Links  

 

Social Media  

Σ΄ ευχαριστούμε πολύ και σου ευχόμαστε καλή συνέχεια και καλή επιτυχία. 

K.G.: Και εγώ σας ευχαριστώ, για το χρόνο σας και τη στήριξή σας και εύχομαι υγεία, αγάπη και υπομονή σ ’αυτές τις περίεργες εποχές που ζούμε. 

About Talent publisher

Check Also

Συνέντευξη με τον Δημήτρη Διπλάρη: διαπρέπει στο τραγούδι με τις γερές βάσεις της αρχιτεκτονικής και τη βοήθεια της ψυχολογίας….

Ο Δημήτρης Διπλάρης επέστρεψε δυναμικά με το νέο του τραγούδι που έχει τίτλο “Μια χάρη ...

Συνέντευξη Άκης Ρωμανός η στιγμή που δεν πρόκειται να ξεχάσω ποτέ είναι η τελευταία μέρα της συνεργασίας μου με την Πάολα

1. Ο Άκης Ρωμανός κυκλοφόρησε πρόσφατα το νέο του τραγούδι με τίτλο “Φύγε” το οποίο ...

Συνέντευξη με το Μάριο Χατζηχρήστο

Συνέντευξη με το Μάριο Χατζηχρήστο  – Ο Μάριος Χατζηχρήστος ασχολείται με τη μουσική από την τρυφερή ...

Συνέντευξη με Τα Χάρτινα Φτερά που διασκευάζουν το «Σαν τον Καραγκιόζη» με τη γλυκιά μελαγχολία και την ελπίδα για την ανάταση ενός λαού που πάντα παλεύει με τον εαυτό του.

Συνέντευξη με Τα Χάρτινα Φτερά που διασκευάζουν το «Σαν τον Καραγκιόζη» με τη γλυκιά μελαγχολία ...

Συνέντευξη με τον Νίκο Ρουμελιώτη μια τυχαία γνωριμία με το Νίκο Ζιώγαλα, τα live στην Αντίπαρο και η μελοποίηση των στίχων του Γ Καββαδία

Συνέντευξη με τον τραγουδοποιό Νίκο Ρουμελιώτη: μια τυχαία γνωριμία με το Νίκο Ζιώγαλα, τα live στην Αντίπαρο και η μελοποίηση των ...

Συνέντευξη Δημήτρης Πάσιος: “Το επικίνδυνο με την τηλεόραση είναι ότι σου δημιουργεί την ψευδαίσθηση της επιτυχίας λόγω της μεγάλης και γρήγορης αναγνωρισιμότητας”.

Ο Δημήτρης Πάσιος επέστρεψε δυναμικά στη δισκογραφία με ένα νέο promo single με τίτλο “Προκαθορισμένα”. ...

Συνέντευξη Θωμάς Στεργίου: “Μεγάλωσα με τα τραγούδια του Καζαντζίδη, του Διονυσίου, του Σφακιανάκη, του Μητροπάνου, του Τερζή, του Πάριου.”

Ο Θωμάς Στεργίου δημιούργησε αίσθηση με την επανεκτέλεση του αγαπημένου τραγουδιού “Μπρος γκρεμός”. 1. Θωμά, πες μας ...

Συνέντευξη Αλέξανδρος Γιανναράς

1. Ο Αλέξανδρος Γιανναράς γνωστός ως Elixirion, μας συστήνεται μέσα από ένα πολύ ενδιαφέρον album. Μίλησέ μας ...

Συνέντευξη Κυριάκος Ρελλής “από θαμώνας σε νυχτερινό κέντρο, μουσικός και τραγουδιστής”

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΡΕΛΛΗΣ 1. “Γίνεται χαμός” με τη νέα ομότιτλη μεγάλη επιτυχία του Κυριάκου Ρελλή. ...

Συνέντευξη Βασίλης Πάντσιος

Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΣΙΟΣ ΣΤΗΝ INSIDEOUTMUSIC– ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ1. Ο Βασίλης Πάντσιος πρόσφατα κυκλοφόρησε δύο νέα promo digital ...

Συνέντευξη Κυριάκος Ρελλής: “από θαμώνας σε νυχτερινό κέντρο, μουσικός και τραγουδιστής”.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΡΕΛΛΗΣ   1. “Γίνεται χαμός” με τη νέα ομότιτλη μεγάλη επιτυχία του Κυριάκου ...

Μάριος Χατζηχρήστος

GalaxyNews.gr – Μάριος Χατζηχρήστος Interview

Ο Μάριος Χατζηχρήστος κυκλοφόρησε την club mix version ενός παλαιότερου τραγουδιού του με τίτλο Μη ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Name the Artist