Breaking News
Home / All categories / Τραγουδιστές / Άντρες Τραγουδιστές / Συνέντευξη Αλέξανδρος Γιανναράς

Συνέντευξη Αλέξανδρος Γιανναράς

Elixirion-Promo-Photo-3

1. Ο Αλέξανδρος Γιανναράς γνωστός ως Elixirion, μας συστήνεται μέσα από ένα πολύ ενδιαφέρον album. Μίλησέ μας για αυτό. 

 

To ¨Under Dark Skies¨ είναι το τρίτο κατά σειρά album της τριλογίας του project Elixirion που δημιουργήθηκε μέσα από την πολυετή μου ενασχόληση με την σύνθεση και τον ηχητικό πειραματισμό, με τα μουσικά όργανα που παίζω. Περιέχει δώδεκα συνθέσεις με στοιχεία RockBluesόπως και κλασικής και παραδοσιακής (OrientalWorldμουσικής, μέσα σε ένα ατμοσφαιρικό (Atmospheric, Ambientπλαίσιο, δημιουργώντας έτσι ένα ιδιαίτερο μείγμα, αρκετά διαφορετικό από τα συνηθισμένα ακούσματα, αλλά και πάλι προσιτό, προσωπικό και ελπίζω τελικά ενδιαφέρον. Ουσιαστικά είναι ένα ταξίδι αναζήτησης του εσωτερικού ανθρώπου, αυτού που ο λεγόμενος ¨πολιτισμός¨ μας προσπαθεί να εξαφανίσει, αναγκάζοντάς μας να ασχολούμαστε και τελικά να μένουμε στην εξωτερική εικόνα των πραγμάτων αγνοώντας το βάθος τους και την πραγματική τους ουσία και υπόσταση.  

 

 

2. Το album έχει και μια πολύ ενδιαφέρουσα συμμετοχή, αυτή του Κυπριανού. 

 

Ήταν ιδιαίτερη χαρά και τιμή για μένα, που ένας ευρωπαϊκά καταξιωμένος καλλιτέχνης όπως ο Κυπριανός, ανταποκρίθηκε με αγάπη στο κάλεσμά μου για συνεργασία στο νέο μου Digital Album. Τον ευχαριστώ ιδιαίτερα, για την άψογη συνεργασία και για την προσφορά του στο τελικό αποτέλεσμα. Ένα είναι σίγουρο, ότι το κοινό μας μουσικό ταξίδι συνεχίζεται… 

 

 

3. Πότε και πως έγινε η αρχή Αλέξανδρε. Για να σε γνωρίσουμε καλύτερα. 

 

Η αγάπη για τη μουσική νομίζω είναι έμφυτη σε όλους μας. Από πολύ μικρή ηλικία ανακάλυψα πόσο με γοήτευε η δημιουργική εκτόνωση των συναισθημάτων μου μέσω κάποιου μουσικού οργάνου, έτσι δεν άφηνα ευκαιρία να επεξεργαστώ και να πειραματιστώ με οτιδήποτε έπεφτε στα χέρια μου. Αργότερα με την έκρηξη της τεχνολογίας, με το midi και τον Atari ST, και τελικά τα PC και το Home Studioτα πράγματα άρχισαν να παίρνουν μια ροή που είχε σαν αποτέλεσμα το  project Elixirion Όντας αυτοδίδακτος έπρεπε να μάθω τα πάντα γύρω από όλη αυτή τη διαδικασία, από την αρχική σύλληψη της μουσικής ιδέας, την εκτέλεσή της, την ενορχήστρωση, την εγγραφή, τη μίξη, το masteringέως την τελική της παρουσίαση ως εμπορικό προϊόν. Όλο αυτό όμως ήταν αποτέλεσμα της εσωτερικής μου ανάγκης για έκφραση και δεν έγινε με σκοπό το κέρδος. Σκοπός του εγχειρήματος είναι να ακούσεις, να αφουγκραστείς, να νοιώσεις και να σκεφτείς, να συζητήσεις με τον εαυτό σου για αυτά τα συναισθήματά σου. Αυτός ουσιαστικά είναι ο σκοπός της μουσικής για μένα, η πραγματική ψυχαγωγία. 

 

 

 

 

 

4. Έχεις κυκλοφορήσει πόσα album; 

 

Επίσημα έχουν κυκλοφορήσει τρία album, το ¨Between time and space¨ το 2009το ¨Apocalypse¨ το 2012, στο οποίο συμμετέχει η πολύ καλή μου φίλη και εξαιρετική μουσικός Ryo Utasato από το Tokyoκαθώς και οι Μάριος και Λιάνα Παπαλέξη από την Αθήνα, το ¨Under Dark Skies¨ το 2014 με την συμμετοχή του Κυπριανού, ένα single, το ¨Βλέπω τον κόσμο αλλιώς¨ το 2013 με την Έλενα Στρατηγοπούλου, και το ¨Heart of Fire¨ μία συμμετοχή στη συλλογή ¨Sehnsucht¨ της Big Waves Records το 2014. Όλα σε μουσική, ενορχήστρωση και παραγωγή δική μου. 

 

 

5. Ο χώρος αυτού του είδους της μουσικής, έχει οπαδούς στην Ελλάδα; 

 

Κοίταξε, αυτή η μουσική δεν μπορεί να θεωρηθεί εμπορική και ως εκ τούτου δεν υποστηρίζεται από τα mass mediaμε αποτέλεσμα να μην μπορεί να φτάσει εύκολα στο ευρύ κοινό. Υπάρχουν όμως αρκετοί μουσικοί που ασχολούνται με το είδος αυτό και κόσμος φυσικά που το προτιμά, και εταιρίες που το προβάλουν, όπως η InSideOut music web promotion που δείχνει έμπρακτα ότι υποστηρίζει τέτοιου είδους εναλλακτικές μουσικές προτάσεις.  

 

 

6. Κάνεις κάποιες εμφανίσεις όπου επικοινωνείς τη μουσική σου; 

 

Για να παιχτεί ζωντανά αυτή η μουσική θα απαιτούσε τουλάχιστον μια δεκαμελή ορχήστρα, για να μη μιλήσουμε για ειδικό φωτισμό και video wallκάτι που είναι όπως καταλαβαίνεις αρκετά δαπανηρό και χρειάζεται και ειδικό χώρο για να παρουσιαστεί. Οπότε τον καιρό αυτό με την κρίση που περνάμε, δυστυχώς δεν είναι εύκολο να χρηματοδοτηθεί ένα τέτοιο εγχείρημα. 

 

 

7. Ετοιμάζεις κάτι καινούργιο μουσικά; 

 

Ακριβώς για το λόγο που μόλις αναφέραμε, αυτήν την εποχή έχω αρχίσει να δουλεύω σε πιο απλές μουσικές φόρμες που απαιτούν λιγότερα μουσικά όργανα, με περισσότερα στοιχεία Jazz και παραδοσιακής μουσικής, με στόχο να είναι ευκολότερη η live απόδοσή τους. Με τη βοήθεια του Θεού ελπίζω σύντομα να έχω κάτι έτοιμο να παρουσιάσω.  

 

 

 

Σ ευχαριστούμε πολύ και σου ευχόμαστε καλή επιτυχία. 

About Talent publisher

Check Also

Συνέντευξη με τον Δημήτρη Διπλάρη: διαπρέπει στο τραγούδι με τις γερές βάσεις της αρχιτεκτονικής και τη βοήθεια της ψυχολογίας….

Ο Δημήτρης Διπλάρης επέστρεψε δυναμικά με το νέο του τραγούδι που έχει τίτλο “Μια χάρη ...

Συνέντευξη Άκης Ρωμανός η στιγμή που δεν πρόκειται να ξεχάσω ποτέ είναι η τελευταία μέρα της συνεργασίας μου με την Πάολα

1. Ο Άκης Ρωμανός κυκλοφόρησε πρόσφατα το νέο του τραγούδι με τίτλο “Φύγε” το οποίο ...

Συνέντευξη με τον πολυτάλαντο Κυπριανό Gregori

Τον Κυπριανό Gregori (Γρηγορίου) τον συναντήσαμε πριν από αρκετά χρόνια στο χώρο της μουσικής και μετά από ...

Συνέντευξη με το Μάριο Χατζηχρήστο

Συνέντευξη με το Μάριο Χατζηχρήστο  – Ο Μάριος Χατζηχρήστος ασχολείται με τη μουσική από την τρυφερή ...

Συνέντευξη με Τα Χάρτινα Φτερά που διασκευάζουν το «Σαν τον Καραγκιόζη» με τη γλυκιά μελαγχολία και την ελπίδα για την ανάταση ενός λαού που πάντα παλεύει με τον εαυτό του.

Συνέντευξη με Τα Χάρτινα Φτερά που διασκευάζουν το «Σαν τον Καραγκιόζη» με τη γλυκιά μελαγχολία ...

Συνέντευξη με τον Νίκο Ρουμελιώτη μια τυχαία γνωριμία με το Νίκο Ζιώγαλα, τα live στην Αντίπαρο και η μελοποίηση των στίχων του Γ Καββαδία

Συνέντευξη με τον τραγουδοποιό Νίκο Ρουμελιώτη: μια τυχαία γνωριμία με το Νίκο Ζιώγαλα, τα live στην Αντίπαρο και η μελοποίηση των ...

Συνέντευξη Δημήτρης Πάσιος: “Το επικίνδυνο με την τηλεόραση είναι ότι σου δημιουργεί την ψευδαίσθηση της επιτυχίας λόγω της μεγάλης και γρήγορης αναγνωρισιμότητας”.

Ο Δημήτρης Πάσιος επέστρεψε δυναμικά στη δισκογραφία με ένα νέο promo single με τίτλο “Προκαθορισμένα”. ...

Συνέντευξη Θωμάς Στεργίου: “Μεγάλωσα με τα τραγούδια του Καζαντζίδη, του Διονυσίου, του Σφακιανάκη, του Μητροπάνου, του Τερζή, του Πάριου.”

Ο Θωμάς Στεργίου δημιούργησε αίσθηση με την επανεκτέλεση του αγαπημένου τραγουδιού “Μπρος γκρεμός”. 1. Θωμά, πες μας ...

Συνέντευξη Κυριάκος Ρελλής “από θαμώνας σε νυχτερινό κέντρο, μουσικός και τραγουδιστής”

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΡΕΛΛΗΣ 1. “Γίνεται χαμός” με τη νέα ομότιτλη μεγάλη επιτυχία του Κυριάκου Ρελλή. ...

Συνέντευξη Βασίλης Πάντσιος

Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΣΙΟΣ ΣΤΗΝ INSIDEOUTMUSIC– ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ1. Ο Βασίλης Πάντσιος πρόσφατα κυκλοφόρησε δύο νέα promo digital ...

Συνέντευξη Κυριάκος Ρελλής: “από θαμώνας σε νυχτερινό κέντρο, μουσικός και τραγουδιστής”.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΡΕΛΛΗΣ   1. “Γίνεται χαμός” με τη νέα ομότιτλη μεγάλη επιτυχία του Κυριάκου ...

Μάριος Χατζηχρήστος

GalaxyNews.gr – Μάριος Χατζηχρήστος Interview

Ο Μάριος Χατζηχρήστος κυκλοφόρησε την club mix version ενός παλαιότερου τραγουδιού του με τίτλο Μη ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Name the Artist